19.2.09

Esita ajajuhtimisguru David Allenile küsimusi

Intervjueerin 25. veebruari õhtul Getting Things Done'i ajajuhtimissüsteemi loojat David Allenit. Kuigi mul on talle hulk põnevaid küsimusi, pakun ka Sulle võimalust temalt pärida. Palun postita oma küsimus David Allenile postituse kommentaarina ning kui vähegi võimalik, pärin Su küsimuse Davidilt intervjuu käigus.

Intervjuu avaldan blogis hiljemalt märtsi alguses ning mine tea, võib-olla on selle avaldamisest huvitet ka mõni ajaleht :)

13.2.09

Koolitus Outlooki arukaks kasutamiseks 22. aprillil

22. aprillil teen Tallinnas esimest korda koolitust "Tee oma Outlooki-kalender korda!" Tõotab tulla kasulik ja huvitav koolitus. Mis seal toimub?
  • Tuled oma läppariga, milles MS Outlook 2007, kohale
  • Häälestame selle koos käepäraseks: loome Sulle sobilikud kategooriad, häälestame vaated ja kõik muu, mis selle juurde käib
  • Õpime, kuidas saad võimalikult kiiresti e-kirjad loetud ja neist tegevused välja sõelutud
  • Õpime, kuidas kalendrit kasutada parimal võimalikul moel
  • Õpime, kuidas erinevad task-listid enda jaoks tööle panna
  • Paneme ka mobiiliga sünkroniseerimise tööle
  • Vaatame samm-sammult läbi igapäevase ja iganädalase ülevaatuse
  • Ja kui vaja, nuputame välja, kuidas saad oma ettevõttes ühtsed ajajuhtimise reeglid tekitada
Tegemist on käed-küljes-koolitusega, millel teed päev läbi sihipäraselt oma läppariga tööd ning tegutsed reaalsete ülesannetega. Kaasa saad juhise, mille abil hiljem kogu oma süsteem lõplikult üles ehitada ning seda pidevalt kasutada, et aega säästa.

Aruka ajajuhtimise koolitusest erineb läppari-koolitus selle poolest, et kui arukal ajajuhtimisel vaatame erinevaid abivahendeid märkmikust Outlookini, siis Outlooki-kursusel vaatame ainult Outlook 2007 kasutamist, aga see eest põhjalikult.

Loe täpsemalt koolituse lehelt ja kui soovid, pane ennast kirja. Rühm täitub praegu väga-väga kiiresti, seega - kes ees, see mees või naine.

Muide, kui tahad tulla Aruka ajajuhtimise koolitusele, siis tekitasime suure nõudluse tõttu täiendava rühma 21. aprillil. Nüüd on õige hetk registreeruda, sest seegi täitub kiiresti.

12.2.09

Võida "Saavutama õppimise" koolitusele priipääse!

Kuni kuu lõpuni on Sul võimalus võita "Saavutama õppimise" koolitusele priipääse. Selleks annad sõbrale üritusest teada ja osaledki loosirattas, milles 5 pääset. Ja kui Sa enne õiget viidet ei leidnud, siis vajuta siia :)

Tegemist on päris asjaliku üritusega, mille tutvustusest võime lugeda:

Peame "Saavutama õppimist" oma edukaimaks koolituseks. Oleme korraldanud "Saavutama õppimise" koolitust Eestis 12, Leedus neli ja Lätis kaks korda. Osalejad on koolituse väga soojalt vastu võtnud ning üle 95% neist jäid koolitusega väga rahule.

Koolituse käigus
  • paneb osaleja kirja eesmärgid, mis talle onpraegusel eluetapil tähtsad
  • koostab selge ja läbimõeldud tegevusplaani, mille abiga saavutab oma lühi- ja pikaajalised eesmärgid
  • mõistab, kuidas jõuda oma sihtideni kõige lühemat teed pidi väikseima stressiga
  • märkab enam võimalusi, et leida jõudu tegutsemiseks ja elust rõõmu tundmiseks
  • veendub oma suutlikkuses teha ära asjad, mis esialgu näivad võimatuna.
Edasi loe aadressilt www.vain.ee/saavutama-oppimine.

Veebruari lõpuni kehtib registreerujaile soodushind 9900 kr + km (säästad 2000 krooni).

Kui ikka veel kahtled (mis on igati mõistetav), loe, kuidas mul endal läks eelmisel korral seal ning mida kogesin.

6.2.09

Mõtte- ja kirjaabi vajaka

Kui tunned, et sul on häid ajajuhtimisnippe, mida tahad teistega jagada, siis oled teretulnud Aruka ajajuhtimise blogi postitajate hulka. Postitajate tulevase kommuuniga liitumiseks palun kirjuta mulle aadressile kristjan-at-vain.ee või anna soovist teada kommentaariumis.

Nagu Seth Godin millalgi kirjutas (vabandust, ei suuda nii kiirelt artikli viidet leida), on maailma parimad blogid kollektiivsed. Proovime muuta ka Aruka ajajuhtimise oma selliseks, et sisu oleks väga-väga hea ning mitmekülgne!

Prioriteet on jama

Mark Forster kirjutab oma raamatus "Do It Tomorrow" sellest, et prioriteet on jama. Ning tal on õigus. Iga asja puhul on ju nii, et sa teed seda või ei tee. Aga sellel lähenemisel on üks oluline eeltingimus: sa ei tohi end killustada liiga paljude eri valdkondade vahel. Selle asemel vali välja 2-3 olulist eesmärki, mille saavutamise nimel tegutsed, ja pane nende eesmärkidega seotud tegevused oma kalendrisse kirja. Tegutsemisel hoidu ahvatlusest igapäevaste pisiasjadega neid sihipäraseid tegevusi kalendrist välja tõrjuda.

Olen praegu täpselt selles olukorras ja õnnetuseks on töörindel hetkel liiga palju asju pooleli - olen öelnud "jah" ühele liigsele asjale. Kuid välja seda ei suuda sorteerida, millisele täpselt. Ühtki asja ei taha pooleli jätta.

Mind hoiavad rakkes:
  1. Aruka ajajuhtimise koolitamine - see pakub mulle võimalust ennast teostada, aidata inimestel aega säästa ning annab ka elatist.
  2. Panen kokku kaht uut koolitust. Projektijuhtimise oma juba teen ning see on suurepärane. Vaja on vaid veel reklaamimaterjalid kokku panna ning seda sihipäraselt müüma asuda. Kui see lihvitud, siis tuleb veel üks ajajuhtimisega seotud koolitus, millest annan teada niipea, kui valmis. Aga võib vihjata, et esimesed kliendid sellele loodavale koolitusele on juba olemas ning sellest tuleb väga-väga hea ja praktiline õppepäev.
  3. Loome ühe hea sõbraga ühte start-up'i, millest tuleb väga vinge veebiteenus. Rohkem saate siis teada, kui meil suletud beeta üleval. Loodan, et mõne kuu pärast.
  4. Oma lõbuks töötan veebisaidiga, mille eesmärgiks on multiskleroosiga elavatele inimestele õpetada qigongi. Tahan selle kevade keskpaigaks käima saada.
Praegu olen lahendanud oma ajahalduse nii, et tekitasin nn ajasahtlid. Reedeti tegelen pool päeva qigongi projektiga ja teise poole start-upiga, neljapäeviti arendan uusi koolitusi ning teisipäeviti-kolmapäeviti koolitan. Esmaspäev läheb tavaliselt Vain & Partnerites nõupidamisteks (siin on minu jaoks probleem, sest suur osa nõupidamisajast ei ole eriti tõhus, aga vahel jälle väga vajalik - lahendusena hakkan ilmselt üha rohkem hoidma laual lahti läpparit ja tegelema samal ajal rutiinsete ülesannetega, kuigi multitaskimine pole suurem asi).

Mis veel olulisem: pean end varasemast enam distsiplineerima ning küsima iga asja puhul, kas selle tegevuse ettevõtmine on kooskõlas minu eesmärkidega. Kui ei, siis tuleb paraku ära öelda. Palun ärge pange seda mulle pahaks, loodan, et mõistate.

Ja vähemalt sama valus on öelda "ei" enda ja sõprade suurepärastele ideedele. Tuleb süda kõvaks teha ning lisada need nimekirja, mille päises ilutseb väljend "Tulevikus ühel ilusal päeval võib-olla". Vastasel juhul ma ei saa keskenduda praegustele eesmärkidele.

Üks oluline märkus veel: eesmärkide nimel ma ei tegutse kitsarinnaliselt, vaid püüan abiks olla ka teistele neis asjades, mis aitavad mu eesmärkide täitumisele kaasa. Näiteks olen nõu ja jõuga abiks Peep Vainu järgmise väga hea enesearenduskoolituse "Saavutama õppimine" e-turundusel, sest mitmed sellel käinud tunnevad vajadust osaleda ka minu koolitusel. Pikemalt peatselt saabuvast "Saavutama õppimisest" juba esmaspäeval.

GTD tippüritus tulekul

11.-13. märtsini toimub San Franciscos Getting Things Done'i kasutajate-austajate konverents GTD Summit, millel minagi osalen.

Tuleb väga vinge üritus - peale David Alleni tulevad rääkima näiteks tippblogija, ettevõtja ja raamatu "The Art of Start" autor Guy Kawasaki, Office 2.0 konverentsi eestvedaja Ismael Ghalimi, tipptehnoloogiaajakirjanik Ben Hammersley, juhtimisguru Marshall Goldsmith. Vaata kõiki esinejaid siit.

Kui oled pühendunud GTD kasutaja, siis soovitan tõsiselt kaaluda konverentsil osalemist. Praegu veel kehtib ka 25protsendiline soodustus. Lennupiletid ostsin momondo.com kaudu ning edasi-tagasi lennu sain kätte ca 6000 krooni eest.

Kavatsen ürituselt ka blogida kord-paar päevas - seega saad sellel pilku peal hoida märtsi keskel minu blogi kaudu.